Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, döner, etrafında, güneşin, hızla

Dünya Kaç Km Hızla Güneşin Etrafında Döner

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Kaç Km Hızla Güneşin Etrafında Döner

Dünya kaç km hızla Güneş etrafında döner, Dünya ne kadar hızla güneşin etrafında döner, Dünyanın Güneş etrafında dönüş hızı, Dünyanın Güneş çevresinde dönüşü,

Cevap: Dünya kendi ekseni etrafındaki dönüşünü, batıdan doğuya doğru 24 saatte tamamlar Dünya’nın kendi ekseni etrafında saatte 1670 km hızla dönmekte ve aynı zamanda güneşin etrafındada dönmekte Dünya 108000 km hızla güneşin etrafında döner Bu hız dünya güneşe yaklaştığı zaman fazlalaşırken ,güneşten uzaklaştığı zaman hız azalır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com