Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biliyorum, şiiri

Ben Bu şiiri Biliyorum

Eski 10-16-2009   #1
KRDNZ

Ben Bu şiiri Biliyorum

Yavuz Sultan Selim Han zamanında bir şâir yeni yazdığı şiirini pek beğenmiş ve sultana okumak dilemiş

Tabii o zamanlar gerçek sanatkâra çok kıymet verildiği için, kısa zamanda huzura kabul edilmiş Selim Han´ın yanında Hasan Can ve diğer vezirler de varmış Şâir zât, heyecandan sesi titreyerek şiirini okumuş bitirmiş, sonra da pâdişaha bakmış

Yavuz Selim Han hiç tereddüt etmeden :

- "Ama ben bu şiiri biliyorum" Deyince, adamcağız şaşırmış;
- "Nasıl olur efendim, bu şiiri ben yazdım ve ilk defâ burada okuyorum" Pâdişah - "İstersen bir de ben okuyayım" demiş - "Siz bilirsiniz" Selim Han gerçekten teklemeksizin adamın az evvel okuduğu şiirin aynısını okumuş

Adam şaşkınlıklar içindeyken bu sefer Hasan Can atılmış:
- "Bu şiiri ben de biliyorum sultanım Destur verirseniz ben de okuyayım" O da okumuş Sonra hemen yanındaki vezir ve diğerleri de sırayla okumuşlar
Böylece huzurda şiiri okuyan on kişi çıkmış Şâir ne yapacağını şaşırmış;

- "Nasıl oluyor anlayamıyorum efendim Ama bu şiiri gerçekten ben yazdım" diye kendini savunmaya çalışmış Neyse ki sonradan gerçeği anlatıp, adamcağızın gönlünü almışlar

Pâdişah´ın duyduğunu bir seferde ezberlediğini, Hasan Can´ın iki ve diğerlerinin de sırayla artan sayılarda ezberleyebildiklerini söylemişler Böylece şâir de rahatlamış"

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com