Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekosistem, sürdürülebilirliği

Ekosistem Sürdürülebilirliği

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ekosistemin Sürdürülebilirliği,

Ekosistemlerin Sürdürülebilirliği Hakkında

Yerkürede çevrenin dengeli ve kararlı bir durumda devam etmesine yardımcı olan, yeryüzündeki canlılar tarafından yürütülen etkinlikler ya da süreçlerdir

Bunlardan bazıları:

1) Toprağın oluşumu ve verimli hale gelmesi

2) Suyun temizlenmesi

3) Küresel sıcaklığın kontrol altında tutulması

4) Bitkilerin tozlaşması

5) Oksijen ve karbondioksit dengesinin kurulması

Ekosistemdeki Bozulmalar Onarılabilir mi?

Ekosistemler kendi haline bırakılırsa doğal yollarla onarılması yüzlerce yıl alabilir Ancak ekoloji bilgisine sahip kişilerin katkısıyla ekosistemlerin onarımı ve sürdürülebilirliği hızlandırılabilir

Bunlardan bazıları şunlardır:

1) Bozulan ekosistemlerin onarılmasına katkıda bulunmak için toprağa azot bağlama yeteneği olan bitkiler dikerek toprağın azot düzeyi arttırılabilir

2) Hardal, alpin teresi vb bitkilerin toksik metalleri topraktan alma ve depolama özelliğinden yararlanılarak metal kirliliği olan toprak ve atık sular temizlenir Bu gibi işlemlerle doğal özelliklerini kazanan toprağa uygun bitki türleri ekilir

3) Bozulan ekosistem yanmış bir orman alanı ise kara yosunlarından olan Funaria hygrometrica gibi öncü türlerin ekilmesiyle bu alanın tekrar yaşanabilir hale gelmesi hızlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com