Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikitlerin, oluşumu, oluşur, sarkıt, sarkıtlar

Sarkıt Ve Dikitlerin Oluşumu Sarkıtlar Nasıl Oluşur

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarkıt Ve Dikitlerin Oluşumu Sarkıtlar Nasıl Oluşur

Sarkıt ve dikitlerin oluşumu sarkıtlar nasıl oluşur sarkıtlar neyden meydana gelirler

Sarkıtlar ve dikitler mağaralarda bulunur sarkıtların ve dikitlerin oluşumu ise suyun kayaları oymasının sonucunda meydana gelmişlerdir Yağmur suları mağaralarda ki kayaların üstünden sızarken gelen suyun içersisindeki mineraller kayaların üstünde birikir ve biriktikçe kayayı uzatır Yağmurda bulunan karbondioksit gazı taşları delen etkendir Bu olayla birlikte meydana gelen boşluklar vardır Kimi daşlar uzar aşağı damlayan sularda ayağıda bulunan taşların üzerine birikin ve taşları uzatır İşte sarkıtlar ve dikitler bu şekilde oluşur Mağaralarda bulunan dikitler ve sarkıtların görünümü çok güzeldir Görülmeye değer bir şeydir Tamamen doğal yollarla oluşan sarkıt ve dikitler insanlar tarafından da ilgiyle karşılık bulmaktadır Çok hoş görüntüsü vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com