Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dupnisa, efsanesi, mağarası

Dupnisa Mağarası Efsanesi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dupnisa Mağarası Efsanesi

Dupnisa mağarası efsanesi

Dupnisa Mağarası Kırklareli ilinin Demirköy ilçesinin Sarpdere Köyü sınırları içerisinde, köyün 5 - 6 km güneybatısında yer almaktadır ve Trakya'nın turizme açılmış tek mağarasıdır Üç girişe sahip bir yeraltı sistemi olan mağaranın toplam uzunluğu 3200 m'dir Girişten itibaren ilk 1000 m'si suludur Mağaradan çıkan kaynak Türk-Bulgar sınırı olan Rezve Deresini oluşturmaktadır Girişlerden birincisi Dupnisa Dolin girişidir İkincisi kuru mağara olup iki ayrı girişle başlar Kollardan biri 456 m, diğeri 363 m'dir Üçüncü giriş Kız Mağarası olup 60 derecelik bir eğimle başlar Mağaranın yan kolları fosil, ana sistemi aktiftir İçinde boyutları 150x 60 m çapında bir salon vardır

Dupnisa (Дупница) Bulgarca'da delik anlamına gelmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com