Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, nokta, yüksek, üzerindeki

Dünya Üzerindeki En Yüksek Nokta

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Üzerindeki En Yüksek Nokta

Dünya üzerindeki en yüksek nokta

Chimborazo Dağı-Ekvator-Dünya üzerindeki en yüksek nokta (8,884 mt)

Hemen herkes bilir ki Everest Dağı dünyanın en yüksek dağıdır Dünya’nın dört bir yanından dağcılar dünyanın ‘en yüksek’ noktasına tırmanmak için buraya gelirler Everest Dağı, deniz seviyesinden 8,884 metre yüksektedir Ama çoğu insanın bilmediği Ekvator’da ki Chimborazo Dağı’nın yüksekliğidir( 6,310 metre) Bu yükseklik Everest’in yüksekliğinden daha az olmasına rağmen Chimborazo dünyanın en uç noktasıdır Yeryüzünün merkezinden (dünyanın çekirdeğinden, taşküreye doğru) ölçüldüğünde Chimborazo dünya’nın en yüksek noktasıdır Bunun sebebi gezegenin kusursuz bir küre olmaması, ekvatordaki yarı çapın kutuplardaki yarı çaptan büyük bir elips şeklinde olmasıdır Yeryüzünün merkezi baz alındığında 6384557 metre mesafe ile Chimborazo (1° güney enlemi) , Everest Dağı’nın (29° kuzey enlemi) 6382414 metrelik mesafesini iki kilometreden daha fazla bir farkla geçer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com