Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerika, genel, kuzey, özelikler

Kuzey Amerika Genel Özelikler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuzey Amerika, kuzey yarım kürede bulunan, kuzeyde Arktik Okyanusu, doğuda Atlantik Okyanusu, güneyde Karayip Denizi, ve batıda kuzey Büyük Okyanus'uyla çevrili olan kıta dır

24230000 km²'lik bir alan oluşturmaktadır 2001 yılındaki ortalama nüfusu 454225000'dur Asya ve Afrika'dan sonra üçüncü büyük kıtadır ve nüfus olarak da Asya, Afrika, ve Avrupa'dan sonra en kalabalık dördüncü kıtadır

Yeni Dünya olarak da adlandırılan kara kitlesinin kuzey kısmında bulunmaktadır Kuzey Amerika'nın Güney Amerika'ya tek kara baglantısı dar Panama Kanalıdır

Kıta dört büyük bölgeye ayrılabilir: Meksika Körfezi'nden Kanada Arktiği'ne kadar, Great Plains; Rocky Mountains, Great Bas, Kaliforniya ve Alaska 'yı içeren, jeolojik olarak genç, daglık batı; kuzeydoğuda yüksek ama nispeten düz Kanada bölgesi; ve Appalachian Dağları'nı ve Florida yarımadasını içinde bulunduran doğu bölgesi

Dunyanin en sorunsuz bolgesi olup, en gelismis bolgesidir ayni zamanda Asya ve Afrikadan sonraki ucuncu buyuk toprak parcasi o da toplamda 24 milyon 230 bin metrekarelik bir alana sahip oldugu icindir muhtemelen

Nufus olarak ise en kalabalik dorduncu mekani yaklasik 500 milyon nufusla

Guney Amerika ile tek baglantisi panama kanalidir bu kanal sayesinde kuzey amerikanin 4 tarafi da aslinda deniz/okyanusla cevrilidir kuzeyinde arktik okyanusu guneyinde karayip denizi* dogusunda atlantik okyanusu batisinda da kuzey pasifik okyanusu vardir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com