Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, ilgili, ipek, türkler, yolu’nda

İpek Yolu’Nda Türkler İlgili Bilgiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İpek Yolu’Nda Türkler İlgili Bilgiler

İpek Yolu’nda Türkler ilgili bilgiler

İpek Yolu’nda Türkler performans ödevi

1-Tarihsel süreç içerisinde ipek yolun hakim olan devletlerin tespiti (Yüzyıllara göre harita düzenlenmesi)

İpek Yolu’nda Türkler performans ödevi 2- ipek yolu’nun, geçtiği ülkelere etkileri

3- ipek yolu güzergahını kullanan bir kervan sahibisiniz Bir yolculuğunuzu ihtiyaçlar, konaklama, satılan ürün, güvenlik tedbirleri,yolculuk boyunca hissedilen duygular, devletin ihtiyaçları açısından incelenmesi

4-ülkeler önemli ticaret yollarına hakim olabilmek için neler yaptılar?

5-Bozkır yaşamının devletlere siyasi toplumsal ve ekonomik olarak etkileri

6-Orta Asya’dan göçler hakkında drama

7-Orhun ve Yenisey yazıtlarından yararlanarak Orta Asya Türk uygarlığı ile ilgili veriler çıkarma

8- Uygurların yerleşik yaşama geçmesinin nedenleri ve yerleşik yaşamın siyasal, toplumsal ve ekonomik değişiklikler

9- Türklerin İslamiyeti kabul etmesindeki faktörler

10- Kaşgarlı Mahmut ile Karahanlı’ya yolculuk

11- Siyasetnamenin incelenerek, siyasetname tarzında eser yazdırılmasının nedenleri nedenleri

12- Nizamülmülk’ün hayatnın ve esrlerinin incelenmesi

13- Yaşadığımız çevrede kültürel kutlamaların tarihçesi

14- Türklerin İslamiyeti kabulünden sonra bilimsel gelişmelere bakışları ve katkıları

15- Eski Tür geleneklerine kompoze edildiği bir drama çalışması(Evlenme, doğum, ölüm)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com