Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rüzgarlar, sıcak, yerel

Sıcak Yerel Rüzgarlar

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıcak Yerel Rüzgarlar

Sıcak Yerel Rüzgarlar

i) Föhn Rüzgarları: Bir dağ yamacını aşarak diğer yamaçtan aşağı doğru esen rüzgarın sıcaklığı artar Çevrede nem açığı oluşur Bitkilere kurutucu etki yapan bu tip rüzgarlara Föhn rüzgarları denir

Bu rüzgarların oluşmasında yer şekilleri etkilidir Rüzgarlar geldikleri yerin sıcaklığını gittiği yere taşırlar Föhn rüzgarları bu genellemeye uymaz Türkiye’de Kuzey Anadolu dağları ile Toroslar’da etkilidir

ii) Sirokko: Büyük Sahradan İtalya’nın güneyine doğru esen sıcak ve kuru rüzgardır Akdeniz’den geçerken nem aldığından İtalya’nın güney kıyılarına yağış bırakır

iii) Hamsin: Mısır’dan Akdeniz’in doğusuna doğru esen sıcak ve kuru rüzgardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com