Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, kutbu, kuzey, olur, yaz, zaman

Kuzey Kutbu İçin Ne Zaman Yaz Olur

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuzey Kutbu İçin Ne Zaman Yaz Olur

Kuzey kutbu için ne zaman yaz olur

Kutbu Dünya'nın ekseninin üst kısmında, (kuzey)de kalan noktayı tanımlar

Güney Kutbu Antarktika kıtasında yer alırken, Kuzey Kutbu Kuzey Buz Denizi'nin ortasında yer almaktadır Kuzey Kutbu'nda kara yoktur, sadece kalın bir buz kütlesi vardır Bu da Kuzey Kutbu'nda bir istasyonun yapılmasını imkânsız kılmaktadır

Kuzey Kutbu, dünyanın en kuzey noktasıdır Güney Kutbu kıta büyüklüğünde bir kara parçası üzeride yer alırken, Kuzey Kutbu deniz sularının tamamen donduğu buz kütleleriyle kaplı Arktik Okyanusu'nun tam ortasındadır

Zaman

Dünyanın pek çok yerinde, yerel saat boylam tarafından belirlenir ki, günün saati az ya da çok güneşin konumu ile eş zamanlıdır (Örneğin, gün ortasında güneş en yüksek seviyededir) Bu durum Kuzey Kutbu için geçerli değildir Çünkü güneş yılda sadece bir kez tüm boylam hatlarında doğup, batar ve dolayısıyla bütün zaman dilimleri birleşmiş olur Kuzey Kutbu'nda yaşayan insan toplulukları yoktur ve herhangi bir zaman dilimine sahip değildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com