Limon Soslu Islak Kek |
10-13-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Limon Soslu Islak KekLimon Soslu Islak Kek Malzemeler, Kek Hamuru için, 5 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı pirinç unu 2 adet limon kabuğu rendesi 1,5 paket kabartma tozu 1 çay bardağı su Yeteri kadar un Sosu için, 1 su bardağı toz şeker 2 adet limon suyu 1 su bardağı soğuk su Yarım paket vanilya Hazırlanışı, Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın Sıvı yağ, pirinç unu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve suyu ekleyip iyice karıştırın Boza kıvamına gelen kadar un ekleyip karıştırın Kek kabını ya da fırın tepsisini yağlayın Kek hamurunu içine döküp, üzerini düzleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Keki fırından çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın Soğuması için oda sıcaklığında bekletin Kâsede limon suyu, şeker, vanilya ve soğuk suyu iyice karıştırın Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün Dilimleyerek servis yapın Damak tadınıza göre Hindistan ceviziyle üzerini süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|