![]() |
Besin Kayıplarını Önlemek İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besin Kayıplarını Önlemek İçinBesin kayıplarını önlemek için ![]() Sebzeleri hazırlarken; ayıklama, yıkama ve doğrama sırasını takip ediniz ![]() Sebzeleri doğradıktan sonra bekletmeyiniz ve pişirme suyunu dökmeyiniz ![]() Meyvenin suyu yerine kendisini tercih ediniz ![]() Taze sıkılmış meyve suyu tüketilecekse sıkılır sıkılmaz bekletilmeden tüketilmelidir ![]() ![]() Kesip doğradıktan sonra meyveleri bekletmeden hemen tüketiniz ![]() Taze meyveler komposto yapıldığında önce şeker eritilir, kaynatılır ve meyveler daha sonradan eklenmelidir ![]() ![]() Dondurulmuş sebzeler, çözünmeden pişirilmelidir ![]() ![]() Salataya ilave edilecek sirke, limon gibi soslar salata servise çıkmadan hemen önce ilave edilmelidir ![]() ![]() Kurubaklagilleri pişirmeden önce gaz yapıcı özelliğinden arındırmak için mutlaka ıslatınız ve ıslatma sırasında belli aralıklarla suyunu değiştiriniz ![]() Kurubaklagilleri iyi pişiriniz ve pişirme suyunu kesinlikle dökmeyiniz ![]() Pilav ve makarna yaparken haşlama sularını kesinlikle dökmeyiniz ![]() Pirinç, un, şehriye gibi tahıllar yağda kavrulmamalıdır ![]() ![]() Et-tavuk- balığı odun ya da kömür ateşinde pişiriyorsanız etinizin ateşten en az 15 cm kadar uzakta olmasına dikkat ediniz ![]() Yağlar uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa kansorejen bileşikler oluşur ![]() ![]() Asla çiğ yumurta tüketmeyiniz ![]() Yumurtayı haşlanmış olarak 8-12 dakika kaynatarak tüketiniz ve yumurta saısının etrafında sarı-yeşil halkanın oluşmamış olmasına dikkat ediniz ![]() Sütlü tatlı yaparken, şeker en son eklenmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|