![]() |
Balığı Kılçığı İle Tüketin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balığı Kılçığı İle Tüketin!Balığı kılçığı ile tüketin! Günümüzde insanların balık ile ilgili fikirleri çok uç noktalardadır ![]() Aslında balık, soframızda haftada en az 2 kez yerini alması gereken önemli besinlerden biridir ![]() ![]() Balık Yemek Neden Bu Kadar Önemli? Doğan Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Sezen; “İnsanların karşılaştığı bir çok hastalığın nedeni, aldıkları besin maddeleri ve yanlış beslenme alışkanlıklarıdır ![]() Bundan dolayı insanlar, beslenmelerine dikkat etmek zorundadır ![]() ![]() Bunun için daha sağlıklı ve doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan balık yenmelidir ![]() ![]() ”Tüketilen yağların, doymamış yağlarca zengin olması çok önemlidir ![]() ![]() ![]() • Kalp hastalığını ve felci önler ![]() • Kolesterol aaaabolizmasını ayarlar ![]() • Kemikler için yararlıdır ![]() • Şeker hastaları için yararlıdır ![]() • Astım tehlikesini azaltır ![]() • Prostat kanseri riskini azaltır ![]() • Kırışıklara karşı etkilidir ![]() • Yağ oranı azdır ![]() Kılçığı Bile Faydalı! Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemli ![]() ![]() Sardalya ve ya somon gibi konserve ve yumuşak kılçıkları ile birlikte yenilebilecek küçük balıkların tüketilmesi doğru beslenmenin en iyi yolu olacaktır ![]() Nedir Bu Omega-3? Omega-3, vücut tarafından yapılmayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğan hastanesi ![]() |
![]() |
![]() |
|