Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, kol, kırıkları, parmak, yardım

Kol Ve Parmak Kırıkları İlk Yardım

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kol Ve Parmak Kırıkları İlk Yardım

Kol ve parmak kırıkları ilk yardım

Ön Kol Kiriklarinda Ilk Yardim:

- Kazanin oldugu yerde yaralinin ceketini çikarmadan, kirik olan tarafin elini karsi omuza gelecek sekilde kolu gögüs üzerine koyunuz ve gögüse sariniz

- Ön kolu da üçgen sargi bezi ya da tülbentle boyuna asiniz

- Eger elinizde tespit için hazir gereçler (atel) ya da tahta, kalin karton varsa kol ya da ön kolun her iki yüzüne bunlari uygulayiniz

- Gömleginizden yirttiginiz bezlerle, kravat, esarp ya da sargi bezi ile kirik yerinin yukarisindan ve asagisindan baglayiniz

- Kolu gögüs üzerine koyup baska bir esarp ya da üçgen sargi ile sariniz

- Ön kolu da üçgen sargi, tülbent ya da esarp ile boyuna asiniz

- Kirik yer üzerine buz koyunuz Bilezik varsa çikariniz

* Parmak Kiriklarinda Ilk Yardim

- Kirik olan parmak altina parmak genisliginde bir tahta ya da eger elinde varsa hazir dar bir alüminyum serit (atel) koyarak sariniz

- Gerekirse kirik parmagi; yandaki saglam parmaga flasterle ya da sargi bezi ile sararak tespit ediniz

- Kirik tarafi kalp seviyesinin üzerinde tutunuz

- Kirik yer üzerine buz koyunuz

- Parmaktaki yüzük kesilerek çikarilmalidir (yüzük nedeniyle sislik olur

- Yüzük parmagi sikarak kangrene çevirebilir)

- Hastahaneye gönderiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com