Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burun, ilk, kanamalarına, yapılan, yardım

Burun Kanamalarına Yapılan İlk Yardım

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Burun Kanamalarına Yapılan İlk Yardım

Burun kanamalarına yapılan ilk yardım

Evde Tedavi

Burun kanamsı genellikle evde yapılacak bir tedaviyle durdurabilir

Düz bir şekilde oturun ve başınızı yavaşça öne doğru eğin 10-15 dakika boyunca baş parmağınız ve işaret parmağınızla burnunuzu sıkı bir şekilde tutun 10-15 dakika sonra burnunuzun hala kanayıp kanamadığını kontrol edin Eğer kanıyorsa, aynı işlemi 10 dakika daha tekrarlayın Burun kanamalarının çoğu 10-30 dakika boyunca uygulanan baskının ardından durur

Burun köprüsüne uygulayacağınız soğuk kompresle veya buzla kanamayı durdurabilirsiniz

Kanamanın ardından bir kaç saat istirhat etmenizi ve en az 12 saat burnunuzu sümkürme gibi eylemlerle zorlamamanızı tavsiye ediyoruz Çok fazla aktivite ve uyaran kanamanın tekrarlamasına neden olabilir

Profesyonel Yardım Ne Zaman Alınmalı

Şu durumlarda profesyonel yardıma ihtiyaç vardır:

• burun köprüsüne 30 dakika boyunca yapılan baskıya rağmen kanamanın durmaması

• burun köprüsünü tuttuğunuzda kanın boğazdan gelmesi

• kanama bir darbe sonucu başlamış ve burnunuzun kırıldığından şüpheleniyorsanız

Eğer sık sık burun kanamasıyla karşılaşıyorsanız, mutlaka doktora gitmelisiniz Burun kanamasının hemen ardından doktora gitmeniz gerekmiyor, çünkü muayene esnasında kanama tekrar başlayabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com