![]() |
TÜRMOB Denetime Ağırlık Verecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() TÜRMOB Denetime Ağırlık Verecek TÜRMOB Denetime Ağırlık Verecek TÜRMOB bünyesinde dış denetim için bir Bağımsız Denetim Merkezi, ayrıca iç denetim için ayrı bir daire başkanlığı oluşturma kararı alındı ![]() ![]() Türkiye İç Denetim Enstitüsü Genel Kurulu’nda konuşan TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı Masis Yontan, muhasebecilik, mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin, dört işlevi bulunduğunu söyleyerek, “Bu işlevler; finansal raporlama ve finansal danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi, bağımsız denetim, iç denetim ve muhasebe öğreticileri işlevidir ![]() ![]() Yontan, Türkiye’de, ve yurtdışında bağımsız denetim işiyle uğraşan muhasebe firmalarının dışarıdan yardım yoluyla iç denetim faaliyetlerini yürütmekte olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “TÜRMOB’un yeni yapılanma sürecinde; Kanundaki yeni düzenleme gereği, TÜRMOB bünyesinde dış denetim için bir Bağımsız Denetim Merkezi, ayrıca iç denetim için ayrı bir daire başkanlığı oluşturma kararı aldı ![]() Meslek mensuplarımızın, iç denetim faaliyetlerini uluslararası kuralların gereği ve bizim mevzuatımız gereği outsourcing yoluyla da yürüttüklerini dikkate alarak iç denetime ilişkin düzenlemeler ve iç denetim standartlarının oluşturulması çalışmalarımız devam etmektedir ![]() ![]() ![]()
![]() |
|