Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alo, elimden, evimde, istiyorum, mısınız, tutar, ölmek

Alo! Evimde Ölmek İstiyorum, Elimden Tutar Mısınız?

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alo! Evimde Ölmek İstiyorum, Elimden Tutar Mısınız?

Danimarka'da, hastanelerde ölümü bekleyen hastaların büyük bölümü son saatlerini evlerinde geçirmek istiyor Ancak, "aile" ve "akraba" kavramlarının giderek yok olduğu, yaşlıların kaderine terk edildiği Avrupa'da bu dilek asla gerçekleşmiyor 20 yıllık hemşire Anne-Mette Harder'in kurduğu kiralık "refakatçilik" firması, maddi imkanı müsait olan Danimarkalıların "evlerinde vefat etmelerine" saati 500 krondan (125 YTL) yardımcı olmaya çalışıyor Aksiyon dergisinin son sayısında yer alan Hasan Cücük imzalı habere göre yakınlarını ölüm anında yanında bulamayan Danimarkalılar, kiralık refakatçiler sayesinde son nefeslerini huzurlu bir şekilde veriyor
Avrupa'da giderek yaşlanan nüfus, büyük bir problem oluşturuyor Hemşire Anne-Mette Harder, bu konuda Müslümanların çok şanslı olduğunu belirtiyor: "Müslümanların hastaya ilgisine hayran kaldım Biri hastalanınca bütün tanıdıkları hastaneye koşuyor Hastane ziyaretleri formalite değildi Müslümanlar hastayı hiç yalnız bırakmıyor Sürekli ziyaret edip moral veriyorlar, dua ediyorlar" Aile-Sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com