|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dayanılmaz, hafifliği, kundera, milan, varolmanın |
Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği - Milan Kundera |
|
|
#1 |
|
[KAPLAN]
|
Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği - Milan KunderaVarolmanın Dayanılmaz Hafifliği (Çekçe: Nesnesitelná lehkost bytí), Milan Kundera'nın 1982'de yazdığı kitabı İlk baskısı 1984 yılında Fransa'da yapılmıştır Aynı isimle sinemaya da uyarlanmıştır![]() Arka kapaktan Ne yapacağını bilemeden bir avlunun karşı tarafındaki duvara dalıp gitmek; bir aşk anında karnındaki inatçı gurultuya kulak vermek; ihanet etmek; ihanetin göz kamaştırıcı yolunu terk edecek gücü kendinde bulamamak; Büyük yürüyüşte kalabalıklarla birlikte yumruğunu havaya kaldırmak; gizlenmiş mikrofonlar önünde espri gösterisi yapmak bu durumların hepsini tanıdım, hepsini yaşadım ![]() ![]() Romanlarındaki kişiler kendime ilişkin gerçekleşmemiş olabilirliklerdir Her biri benim ancak kenarında dolaştığım bir sınırı aşmıştır![]() Konu: Ne yapacağını bilemeden bir avlunun karşı tarafındaki duvara dalıp gitmek; ihanet etmek; ihanetin göz kamaştırıcı yolunu terk edecek gücü kendinde bulamamak; Büyük Yürüyüş'te kalabalıklarla birlikte yumruğunu havaya kaldırmak; gizlenmiş mikrofonlar önünde espiri gösterisi yapmak - bu durumların hepsini tanıdım,hepsini yaşadım ![]() ![]() romanlarımdaki kişiler kendime ilişkin gerçekleşmemiş olabilirliklerdir![]() ![]() Her biri benim ancak kenarında dolaşacağım bir sınırı aşmıştır![]() ![]() Çünkü romanın sorguladığı sır o sınırın ötesinde başlar Roman yazarın itirafları değildir; bir tuzak haline gelmiş dünyamızda yaşanan insan hayatının araştırılmasıdır
|
|
|
|