![]() |
Manisa Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Manisa KebabıManisa Kebabı MALZEMELER 1 kg ![]() 1 adet havuç 2 adet patates 4 yemek kaşığı tereyağı 300 gr ![]() 1,5 bardak sıcak su Tuz, pulbiber, karabiber Krep Hamuru İçin: 3 yumurta 5 bardak süt 2,5 su bardağu un Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Üzeri İçin: İri dilimlenmiş kaşar peyniri Domates, maydanoz TARİF Etleri ve ince doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ![]() Terayağını, yuvarlak doğranmış havucu, iri doğranmış mantarları ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin ![]() ![]() Krep için yumurta, un, süt ve sıvıyağı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm krepler piştikten sonra kreplerden birini alıp içine kebaptan bir miktar koyarak bohça şeklinde toplayın ve açık yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ![]() ![]() Üzerlerine 1 dilim kaşar peyniri koyarak ve etin kalan sosunu da ilave ederek önceden 200 derece ayarlı fırında kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtın ![]() Servis tabağına aldığınız kebapların üzerine 1 dilim domates ve maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|