Vitamin Kaybını Önlemek İçin Neler Yapılmalı? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vitamin Kaybını Önlemek İçin Neler Yapılmalı?Vitamin kaybını önlemek için Neler yapılmalı? a- Satın aldığınız sebzelerin köklerini kesdikten sonra, önce yıkayın sonra doğrayın b- Temizleyip doğradığınız sebzeleri bekletmeden pişireceğiniz yemeğin çerisine ilave edin Bekletilen sebzelerde C vitamini kaybı olur![]() c- Pişirme esnasında yetecek kadar su koyun yada buharda pişirin d- Sebzeleri pişirirken renklerini korumak istiyorsanız asla soda eklemeyin Çünkü C vitamini başta olmak üzere bir çok vitamin kaybı meydana gelire- Tüketeceğiniz kadar pişirin Pişmiş sebze yemeği ne kadar çok bekletilirse vitamin kaybıda o kadar çok olurf- Hazırladığınız salataların renklerini korumak istiyorsanız limon yada sirkeyi servis yapacağınız zaman koyun g- Kök ve yaprakları birlikte yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince doğranıp tencereye konulmalı, yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli h- Satın alırken taze olmalarına dikkat edin i- Sebzeler çok sıkı sarılmadan paketlerde, buzdolabının sebzeklik bölümünde yada derin dondurucuda uzun süre olmamak koşulu ile saklanmalıdır ![]() KISA SÜREDE PİŞİRİN Fazla suyun içerisinde uzun süre pişen sebzeler şekil değişikliğine uğrarlar Bunu önlemek istiyorsanız az su ile kısa zamanda pişirmelisiniz![]() Ayrıca bazı sebzeler daha keskin bazıları ise daha hafif kokulu olur ![]() Orta derecede tatlı olan sebzelerin tadını korumak için az su ile pişirmelisiniz Yada pişirme süresini azaltın Keskin tadı olan sert sebzeleri ise doğrayarak yada tencerenin kapağını açık bırakarak pişirin![]() Sebzelerin vitamin ve mineral kaybına uğramasını istemiyorsanız fazla bekletmeden hemen tüketin ![]() |
|
|
|