|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diyetini, gereken, uygularken, uyulması, zayıflama, öneriler |
![]() |
Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken ÖnerilerZayıflama Diyetini Uygularken Uyulması Gereken Öneriler Alışverişte Alışverişi tok karnına yapmak, yenmemesi veya az yenmesi gereken besinleri satın almamak ![]() Alışverişe liste hazırlayıp çıkmak ![]() Yanına yapılan listeye yetecek kadar para almak ![]() Yenmeye hazır besinleri almamak ![]() Satın alırken aynı gruptaki besinlerin enerjisi düşük olanını seçmek (örn: yağlı peynir yerine yağsız peynir almak gibi) ![]() Yenmemesi gereken besinlerin olduğu reyonlara uğramamak ![]() Evde ve İşte Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapmak ![]() ![]() Sabah kalkınca, her öğün öncesi, sırası ve sonrasında 1 bardak ılık su içmek ![]() Önerilen yiyecekleri planlanan zamanlarda yemek (5-6 öğün şeklinde) ![]() ![]() Başkalarının ikramlarını kabul etmemek ve bunu kabalık olarak nitelendirmemek ![]() ![]() Düzenli dışkılama alışkanlığı edinmek (her gün sabah kalkınca) ![]() Her hafta, sabah aç karnına, aynı kıyafetlerle ve aynı terazide tartılmak ve ağırlığı kaydetmek ![]() Yemek Hazırlarken ve Yemek Yerken Göz önünde yiyecek bulundurmamak ![]() Mutfağa fazla zaman ayırmamak ![]() Şişmanlamaya neden olan besinleri evde bulundurmamak, uygun besinleri buzdolabının ön tarafında bulundurmak ![]() Yemek için en küçük, yağsız salata için büyük tabak kullanmak ![]() ![]() Yemeğin servis kabını masaya koymamak ![]() Yemek biter bitmez masadan kalkmak ![]() Tabakta yemek bırakmaktan çekinmemek, hatta tabakta bir miktar yemek bırakmayı alışkanlık haline getirmek ve kalanı ara öğünde yemek ![]() Mümkün olduğunca iyi çiğnemek ve yavaş yiyerek lokmaların tadına varmak ![]() Lokmalar arasında çatalı kaşığı elinden bırakmak ![]() Yemek yerken başka aktiviteler (TV seyretmek, okumak gibi) yapmamak ![]() Akşam yemeğinden sonra (saat 20 ![]() ![]() ![]() ![]() Doyulmazsa tekrar alma şansı olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek koymak, bir miktar yedikten sonra bir süre bekleyip tokluk hissinin geldiğini görmek ![]() Yemek pişirirken düşük enerjili yemekler pişirmeye gayret etmek (etli yemeklere yağ koymamak, yemeklerdeki yağ miktarını azaltmak, kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirmek vb ![]() ![]() Yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit etmek ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışmak ![]() ![]() Özel Günlerde Kalorisiz ve düşük kalorili içecekleri tercih etmek ![]() Her koşulda diyet listesine uygun besinleri seçmeye özen göstermek ![]() Çok aç olunduğunda gitmeden önce düşük enerjili besin (salata, meyve, ayran, çorba gibi) yemek ![]() Kendini besin tekliflerini reddetmeye hazırlamak, aksilikler karşısında cesareti kırmamak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|