![]() |
Besinleri Sağlıklı Pişirme Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinleri Sağlıklı Pişirme YöntemleriBesinleri Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Yemeklerinizi hazırlarken temel pişirme yöntemlerini kullanarak sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz ![]() ![]() Fırında pişirme: Deniz ürünlerini, tavuk, hindi, yağsız et, sebzeleri ve meyveleri fırında pişirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağır ateşte pişirme: Bu pişirme yönteminde önce besinler yüksek ateşte renk değiştirinceye kadar, kısa süre tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara ve kavurma: Her iki yöntemde de besinlerin her bölümünün eşit pişmesi önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavurma işlemi ise pek tercih edilen bir pişirme yöntemi değildir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|