Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dejavu

Dejavu Nedir?

Eski 10-08-2009   #1
dejavu2009
Icon46

Dejavu Nedir?

Dejavu Nedir?

Her insan zaman zaman yaşadığı bir olayı yaşamış, veya gördüğü bir yeri daha önce görmüş gibi hisseder Peki bunun asıl nedeni ne?

Her insan zaman zaman yaşadığı bir olayı yaşamış, veya gördüğü bir yeri daha önce görmüş gibi hisseder Beynin bu algı bozukluğuna dejavu denir Bu algı bozuklunu yaşayan insanların bazıları, bazen kendilerinin doğa üstü güce sahip olduklarına veya daha önce yaşadıkları “rekarnasyon” hissine kapılırlar

Ara sıra olan bu durum normal kabul edilir Fakat bu hisse kapılma sıklığı artıyorsa örneğin haftada bir iki kez veya her gün olmaya başlamışsa altta bir hastalık aramak gerekir
Dejavu beyin ve sinir sistemi ile ilgilenen doktorların hep ilgi odağı olmuştur Yapılan araştırmalar, dejavu anında beynin bazı bölgelerin daha aktif çalıştığı ve bundan dolayı da bir algı bozukluğu olduğu tespit edilmiştir Yaşanılan veya görülen nesle sinir sistemi ile beyne iletilir ve ilgili merkezde sentez yapılıp yorum yapılır Bu sırada oluşan bir yorum yanlışlığı olayın zamanı ile ilgili bizi yanıltır Özellikle büyüme dönemlerinde, aşırı yorgunlukta, duygusal yıkımlarda, geçirilen bazı hastalıklarda…vs, dejavu olayı artar
Yine yapılan araştırmalarda kadın ve erkek arasında anlamlı bir fark saptanmamıştır Beynin sağ ve sol tarafının çalışmasında bir aksaklık tespit edilmiş, daha sonra algılayan beyin bölgesi de insanların bu olayın daha önce yaşanmış hissine kapılmalarına sebep olduğunu göstermiştir
Dejavu olayının sık yaşanması, bir tür sara hastalığının,belirtisidir Çocuklukta ve ergenlikte eğer çocuklarımız bize bir olayı sıkça yaşadıklarını söylüyorlarsa mutlaka bir doktora başvurup sara yani epilepsi olup olmadıklarını kontrol ettirmeleri gerekir Daha ileri yaşlarda ise bu durumun sıkça yaşanması beyinde bir bozukluğun olduğunu gösterir
Doç Dr Serdar Dağ

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Dejavu Nedir?

Eski 10-08-2009   #2
VANDETTA

Yüce bilim daha iyisini bilir ama geçmiş dönemde bende yaşadığım anı daha önceden yaşamışım hissine kapılırdım,buna bir anlam verememiştim taaaa ki rüyalar konusunda bir anlatımı dinleyene kadar,söylendiğine göre 3 türlü rüya varmış,1si insanın sürekli hayalini kurduğu şeyleri rüyasında görmesi ki bir gerçekliği yoktur,2si ancak tabir yoluyla anlamlandırılan rüyalar ki sahih rüyalardır,3sü ise ki bu konuyu bu şık ilgilendiriyor,herhangi bir tabire başvurulmaksızın gelecekte yaşanacak bir anın apacık bir şekilde Allah tarafından insana gösterilmesidir,önceden görüpte bilinç altımıza yerleşen ve uzun zaman sonra o anı yaşadığımızda bu dejawu dedikleri olay sanırım o anda yaşadığımız duygudur,bu benim kişisel görüşüm,doğru olmama ihtimalide yüksektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-10-2009   #3
dejavu2009

Bilimsel açıklamayı okudum beni pek tatmin etmedi doğrusu

çünkü bu olayı çok yaşadım

yapacağı şeyi saliseler önceden bilmek ilginç ve o kadarda özel bir şey olsa gerek
ben bazen bunu çok düşünüyorum Beynimizin algısı o esnada yavaş mı çalışıyor ne?
neden böyle düşündüm derseniz eğer beyin o anki algıyı yavaş bir şekilde beyinde işlerse (yavaştan kastım milisaniyeler için geçerli) aslında olay olmuş ve ikincil algılar peşinden gelip önce beyinde işlenmiş olabilir bu da bizi geleceği tahmin etmiş yanılgısına sürükleyebilir

bu söylediğim gerçekten olabilir bunu bir teori olarak düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-10-2009   #4
delishhhh

dejavu olayında aslında dinende bir açıklaması var tam hatırlamamakla birlikte şöyle olduğunu duymuştum
Allah biz daha dünyaya gelmeden önce aslında tüm dünyada yaşadıklarımızı bize göstermekteymiş ve bazı seçenekleri bize sunarmış aslında yaşam tarzımızı kendimiz daha doğmadan farklı bir alemde seçermişiz bu olayda da yani bu seçme olayından sonra kader ve kaza devreye girermiş dejavu olayıda daha önce gözümüzün önünde sahnelenen hataımızın kesitlerinden herbiri olurmuş tabi kesin bir kaynak olmadan doğruluğu tartışılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com