Light Yemek |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Light YemekLight yemek KURU PATLICAN DOLMASI 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan 200 gr yeşil mercimek 100 gr iri bulgur 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 çay bardağı nar ekşisi 4 diş dövülmüş sarımsak 100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz) 1 çorba kaşığı nane Karabiber Tuz Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir) Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz DOMATESLİ BİFTEK 2 adet yağsız dana biftek 1 çay kaşığı sıvıyağ 2 adet domates Karabiber Biberiye Tuz Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın Her bir tarafını üçer dakika pişirin Kenara alın Domatesleri rendeleyin Tavaya koyup pişirin 5-6 dakika sonra karabiber Biftekleri içine atıp Sıcak olarak servis yapın DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR 1 adet yufka 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kiraz domates 100 gr diyet kaşar peyniri 8-10 adet zeytin 2-3 adet sivri biber Karabiber Süslemek için nane yaprakları Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün Kenarlardaki fazlalıkları kesin Şimdi yufkayı 8 parçaya bölün Muffin kalıplarının içini alüminyum folyo ile kaplayın Her birine bir yufkayı Ortalarına ikiye kesilmiş kiraz domates En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin Karabiber ekip Pembeleşene kadar pişirin BİBERİYELİ TAVUK 250 gr kuşbaşı tavuk 80 gr kuru soğan 1 diş sarımsak 4 gr biberiye 10 ml yoğurt suyu Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın Soğanı iri parçalar halinde doğrayın Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın Kabın kapağını kapayın Buzdolabında bir kaç saat bekletin Çıkarıp yağlı kağıda koyun kenarlarını sıkıca kapatın 220 derecedeki fırında 30-35 dk kadar pişirin Sıcak servis yapın |
|