Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
light, yemek

Light Yemek

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Light Yemek




Light yemek

KURU PATLICAN DOLMASI
10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
200 gr yeşil mercimek
100 gr iri bulgur
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı nar ekşisi
4 diş dövülmüş sarımsak
100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir) Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz

DOMATESLİ BİFTEK
2 adet yağsız dana biftek
1 çay kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Karabiber
Biberiye
Tuz
Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın Her bir tarafını üçer dakika pişirin Kenara alın Domatesleri rendeleyin Tavaya koyup pişirin 5-6 dakika sonra karabiber Biftekleri içine atıp Sıcak olarak servis yapın

DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR
1 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı kiraz domates
100 gr diyet kaşar peyniri
8-10 adet zeytin
2-3 adet sivri biber
Karabiber
Süslemek için nane yaprakları
Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün Kenarlardaki fazlalıkları kesin Şimdi yufkayı 8 parçaya bölün Muffin kalıplarının içini alüminyum folyo ile kaplayın Her birine bir yufkayı Ortalarına ikiye kesilmiş kiraz domates En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin Karabiber ekip Pembeleşene kadar pişirin
BİBERİYELİ TAVUK
250 gr kuşbaşı tavuk
80 gr kuru soğan
1 diş sarımsak
4 gr biberiye
10 ml yoğurt suyu
Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın
Soğanı iri parçalar halinde doğrayın
Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin
Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın
Kabın kapağını kapayın
Buzdolabında bir kaç saat bekletin
Çıkarıp yağlı kağıda koyun kenarlarını sıkıca kapatın
220 derecedeki fırında 30-35 dk kadar pişirin
Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.