Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diyet, pratik, yerinde, önerileri

İş Yerinde Pratik Diyet Önerileri

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İş Yerinde Pratik Diyet Önerileri

İş yerinde pratik diyet önerileri

Bugün işyerinde diyet yapamayanlara yönelik bazı öneriler vermek istiyorum Bir diyetisyen olarak şu görüşü ısrarla dile getiriyorum: Basit görünen bazı öneri ve uygulamalar diyet yapmanızı kolaylaştırır

Bu önerileri yavaş yavaş hayatınıza geçirerek hem diyet yapma stresinden uzaklaşır hem de zaman içinde ideal kilonuza ulaşabilirsiniz Diyetisyen olarak deneyimim diyette başarısızlığın yarı nedeninin diyetteyim ve hemen kilo vermeliyim stresi olduğudur Çünkü birçok kişinin baskı ve stres altında davranışlarının stressizken olandan çok farklı olduğu bir gerçektir

Benim bireylerin psikolojisini (psikologların katkılarıyla) ve sosyal ortamını dikkate alarak diyetisyenin uzmanlık alanı olan sağlıklı beslenme ilkeleriyle birleştirerek geliştirdiğim ve yararlı olduğuna defalarca tanık olduğum önerilerim ise şöyle:

Bulunduğunuz ortamdan kendinizi soyutlamaya çalışmayın Diyetteyim diye iş arkadaşlarınızdan uzak kalarak yalnız yemek yemeyin Diyetisyenlik deneyimlerim ve görüşmelerim bu durumlarda diyet stresinin daha fazla arttığını göstermektedir

Her gün evden yemek taşıyacağım kararı vermeyin Yemek taşıyamadığınızda yakalandığınız suçluluk duygusu sizi yiyip bitirebilir Diyetisyenden öğrenmeniz gereken değişim bilgisini aldığınızda dikkat edeceğiniz konunun yemekten çok yemeğin içeriği olduğunu daha iyi anlarsınız Bu da sizi rahatlatır ve seçenek oluşturmada etkinleşirsiniz

İş yerinde yemek çıkıyorsa kendinize uygun yemekleri daha az alarak diyet sürecine başlayabilirsiniz Bu söylediğim yanlış yorumlanarak az yiyerek kilo verme yoluna gidilmemelidir Diyetisyen olarak ‘seçimleriniz her zaman gereksiniminizi karşılayacak şekilde dengeli ve ölçülü miktarlarda olmalı’ uyarımı unutmayın Günlük enerji gereksiniminizin altında bir diyet programıyla zayıflayabilirsiniz ancak bu özel durumlar haricinde hiçbir zaman sağlıklı kilo verme olmaz Verilen kilolar bir şekilde hızla geri alınır

İş yerinizde yemek çıkmıyor ve siz her gün dışarıda restoranda yemek yeme durumunda kalıyorsanız işyerinizin etrafındaki restoranları ve menülerini alın Haftalık plan yapıp hangi gün nerede ne yiyeceğinizin planını yapabilirsiniz Ben bir diyetisyen olarak soruyorum: Hafif seçimler yapıp daha küçük porsiyonlarda yemek sipariş etmeye ne dersiniz? Denemeye değer!

Evde kendinize küçük kuru meyve-çerez paketleri hazırlayın Örneğin leblebi, fındık, kuru üzüm, yaban mersini gibi çerezleri karıştırıp 2 şer çorba kaşığı alarak küçük poşetlere paylaştırın Her gün yanınızda bir kuru meyve-çerez paketi getirin ve çayınızın kahvenizin yanında tüketin Bildiğiniz gibi diyetisyenler bunları size sağlıklı atıştırmalık ve ara öğün malzemesi başlığı altında hep anlatır

Yiyeceklerin alternatiflerini öğrenin Mesela 2 kaşık pilav 1dilim ekmeğe eşdeğerdir Bir tabak pilav yiyince 3-4 dilim ekmek yediğinizi fark ettiğinizde çözüm bulmanız daha kolay olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com