Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, diyet, fit, için, olmak, sağlıklı, tüyoları

2012 De Sağlıklı Ve Fit Olmak İçin Diyet Tüyoları

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2012 De Sağlıklı Ve Fit Olmak İçin Diyet Tüyoları

2012 de sağlıklı ve fit olmak için diyet tüyoları

Porsiyon ölçülerine dikkat ediyor musunuz?

Lezzetli ve keyifli yemekten kimseyi mahrum etmemek gerekir Hele bizim kültürümüzde yemek zaten halkın aynı zamanda bir eğlencesi Bir diyetisyen olarak bu noktada benim sorgulayacığım iki boyut var:

1 Yemek sağlıklı mı?

2 O yemek kişinin günlük gereksinimi olan besin öğelerinin ne kadarını karşılıyor (Kişinin kendi günlük besin öğeleri gereksinimini bilmesi gerekiyor!)?

Bu noktada daha fazla ayrıntıya girmeyelim ve daha basit bir yoldan ilerleyelim Mesajım şu:

Salatayı büyük kasede, yemeği küçük tabakta tüketin

Fazla kiloların en önemli nedeni porsiyon ölçüleridir 1 tabak pilav denildiğinde benim aklıma 4 yemek kaşığı pilav geliyor Üstelik 1 tabak pilavı iki dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağ ile değiştirebileceğimi biliyorum

Peki, sizin 1 tabak pilavınız kaç kaşık ediyor?

Bir soru daha: Sizin pilavınızın ‘kaç dilim ekmek ve kaç kaşık yağ?’ ettiğini biliyor musunuz?

Sağlıklı ve lezzetli yemekten vazgeçmeyelim ama sağlıklı beslenerek ideal kilomuzda olmamız için porsiyonlarımıza da dikkat edelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com