![]() |
Erken Boşalmaya Ne Yol Açar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erken Boşalmaya Ne Yol AçarErken Boşalmaya Ne Yol Açar ? Bu konuda birçok görüş vardır ![]() ![]() Diğerleri, nedenin endişe ya da erotik uyarılara aşırı duyarlılık oldu-ğunu ileri sürüyor ![]() Ünlü seksolog Helen Singer Kap-lan, sorunun temelinde erkeğin or-gazmdan hemen önceki duygularını ayırt edememesi, dolayısıyla da de-netim altına alamamasının yattığına inanıyor ![]() ![]() Fiziksel nedenler çok seyrek gö-rülür, ama bir erkek böyle bir sorunu daha önce hiç yaşamadıysa ve ko-şullarda (örneğin eş değiştirme gibi) hiçbir değişiklik olmadıysa, dokto-run prostat sorunu ya da nörolojik bir hastalık olasılığını dışlaması ge-rekir ![]() Tedavi Standart tedavi seks terapisidir, ama ilaç tedavisi de uygulanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Erken boşalma vakalarının ço-ğunda seks terapisi başarılı sonuç veriyor ve bazen birkaç haftada so-nuç alınıyor ![]() ![]() Birçok çift için bir seks terapisti-nin yardımını almak yararlıdır, çünkü önceden belirlenmiş bir programı ve bir “yetkili” tarafından dile getirilen yapılacaklar’ ile ‘yapılmayacaklar’ı uygulamak daha kolaydır ![]() Ayrıca seks terapisti eşleri kendi cinselliklerini keşfetme konusunda eğitebilir, bu sorun nedeniyle birik-miş olabilecek endişe ve öfkelerin giderilmesini sağlayabilir ve eşleri destekleyip teşvik edebilir ![]() ![]() Bununla birlikte, eşlerin ikisi de gerçekten istekliyse, kendi cinsellik-leri konusuna rahat yaklaşıyorlarsa ve bu sorun nedeniyle ilişkileri çok zarar görmediyse, bu egzersiz dizi-sini evde kendi başına uygulamak da mümkün olabilir ![]() Tedavide neler yapılır ? Terapistlerin çoğu “beş duyuya odaklanma” egzersiziyle “durup-başlama” tekniğini ya da “sıkma” tekniğini birlikte kullanıyor ![]() Beş duyuya odaklanma, ünlü seksologlar Masters ve Johnson ta-rafından geliştirilen bir yöntemdir ![]() ![]() Birçok çiftte cinselliğe ilişkin duygular esas olarak orgazma ve birbirlerine haz verip veremeyecek-lerine odaklanmıştır ![]() ![]() Durup-başlama tekniğinde kadın erkeğe mastürbasyon yaptırmaya başlıyor, erkek orgazma yaklaştığını hissettiği anda işaret edince duruyor ve erkeğin orgazma ulaşma dürtüsü geçene kadar bekliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu iki tekniğin etkili olmasının nedeni, erkeği orgazmdan hemen önceki duygulara alıştırarak, bunlar üzerinde adım adım denetim kurmasına olanak vermesidir ![]() ![]() Kaldı ki, cinselliği sadece bir or-gazm aracı olarak değil, gevşeme ve karşılıklı haz alma yöntemi olarak ele almanın bütün ilişkilerde göz önünde tutulması gereken iyi bir il-ke olduğu unutulmamalıdır ![]() ![]() Başarı oranı çok yüksektir ve seks terapistleri 3-4 ay sonra “tam düzel-me” oranının %90'ın üzerinde oldu-ğunu bildirmektedir saglikbilgisi ![]() |
![]() |
![]() |
|