Buğday Çorbası |
10-07-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Buğday ÇorbasıBuğday Çorbası 4 kişilik Malzeme: 2 çorba kaşığı buğday 3 çorba kaşığı nohut 3 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un Karabiber kuru kekik limon suyu Yarım paket et bulyon Tarif Nohut ve buğdayı iyice haşlayıp süzün Tencereye 1,5 litre kadar suyu ilave edip kaynatın ve nohut ile buğdayı ekleyin Ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu, un ve biraz su ile akışkan kıvamlı bir karışım elde edin Bu karışımı kaynayan çorba suyunun içine yavaş yavaş ekleyerek koyulaşmasını sağlayın Karabiber, kekik ve et bulyon ile tatlandırın Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın Servis kaselerine paylaştırın Kızarmış ekmek ile servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|