Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşi, hastalığında, kızamık, kızıl, mıdır, zararlı

Kızıl Ve Kızamık Hastalığında Et Ve Ekşi Zararlı Mıdır

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızıl Ve Kızamık Hastalığında Et Ve Ekşi Zararlı Mıdır




Kızıl ve Kızamık Hastalığında Et ve Ekşi Zararlı mıdır

Bu doğru değildir Bunun neden doğru olmadığı ve konuyla ilgili gerçekler aşağıda verilmiştir

Kızıl, kızamık ve diğer mikropların oluşturduğu hastalıkların ortak belirtisi ateş yükselmesidir Ateş neden yükselir? Vücuda mikrop girip etkisini göstermeye başlayınca (kuluçka döneminin sonu) vücudumuz mikroba karşı koymak için besin depolarını yıkarak enerji oluşturur Enerji oluşumunun yan ürünü ısıdır Öyle ise vücut ısısının yükselmesi, hücrelerin çok çalıştığının, çok enerji harcadığının göstergesidir

Bu durumda, bir yandan da proteinin yapı taşı amino asitler enerji sayesinde birleştirilerek mikroplara karşı savunma sistemleri oluşturulur Vücutta mikroba karşı koymak için verilen bu yıkım ve yapım uğraşısı, normalin de üstünde besin alımını, özellikle proteince, enerji ve vitaminlerce zengin besin alımını gerektirir Bunlar alınamazsa, vücut bir yandan kendi dokularını harcar, diğer yandan savunma sistemlerini yeterince oluşturamaz Bunun sonucunda bünye güçsüz kalır, hastalık uzun sürer ve başka hastalıkların oluşmasına zemin hazırlanır

Vücudun savunma sistemlerinin yapıtaşını oluşturacak amino asitlerin en iyi kaynağı et, yumurta, süt ve türevleridir Bu besinler, enerji ve vitaminlerle madenlerin çoğunu da sağlarlar Yanma C vitamini sağlayan uygun sebze ve meyveler de eklenirse, vücudun mikroba karşı savunması ve direnci arttırılmış olur Dikkat edilirse, C vitamininin en iyi kaynakları genellikle ekşidir Örneğin portakal, limon, domates iyi C vitamini kaynaklarıdır

Ateşli durumda hastanın besin alması zordur Bu nedenle sık aralıklarla az miktarda beslenir En kolay alınabilen besinler süt, yoğurt ve meyve sularıdır Bu yiyecek ve içeceklerle vücuttan kaybolan fazla su da yerine konur Bunların içine şeker konarak enerji yoğunlukları arttırılır Süt ve yoğurdun içine bal ve pekmez de konabilir ve böylece yenebilen kısmın enerji değeri arttırılır Yine sütlü tatlılar kolaylıkla alınabilir Örneğin, 1 yumurta, 1 silme yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı şekerle iyice karıştırılıp üzerine 1 su bardağı sıcak süt, 1 çay kaşığı kakao eklenip birkaç dakika pişirilerek yapılan tatlının miktarı değişmemekle birlikte protein ve enerji yoğunluğu arttırılmıştır Aralarda su yerine şekerli taze portakal, şeftali gibi meyvelerin suyu ya da limonata verilerek hem C vitamini, hem de artan enerji gereksinmesi karşılanır Yine domates ve haşlanmış patates kolaylıkla alınabilir

Hastanın yemek alımında güçlüğü azalınca, yağda kızartmadan yapılmış köfte, diğer et yemekleri, haşlanmış tavuk, ve kılçıksız balık etleri diyete eklenecek en uygun besinlerdir Böylece yıpranan vücut, hızla eski sağlıklı durumuna getirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.