Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, engel, kalp, olmaya, pilleri

Kalp Pilleri Anne Olmaya Engel Mi

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Pilleri Anne Olmaya Engel Mi

Kalp pilleri anne olmaya engel mi

Kardiyoloji Uzmanı Doç Dr Kani Gemici kalp pillerinin hamilelik sürecine etkileri hakkında

Dünyada milyonlarca kişi kalp pili ( pacemaker) taşımaktadır Bu ileri teknoloji ürünü küçük cihazlar kalp hızının yavaşlamasını

engellemekten kalp yetersizliğini tedavi etmeye kalbe pompa görevi yapmaktan ani ölümleri engellemeye kadar birçok amaç için kullanılmaktadır Takıldıktan sonra yaşanılan şikayetleri ortadan kaldıran cihaz hastanın yaşam kalitesini artırarak normal hayata dönmesine yardımcı olmaktadır Kalp pili ile yaşayan kişiler işlerini yapabilir araba kullanabilir yolculuk edebilir yüzebilir hobilerine ve cinsel yaşamlarına devam edebilir hatta anne olabilirler Kalbine pil takılmış olan hastaların büyük bir kısmını ritim bozukluğu sorunu yaşayanlar oluşturmaktadır Aritmi yani ritim bozukluğu kalp vuruşları arasındaki düzenin kaybolması bununla birlikte ya da yalnız başına ritmin normal sınırların üzerinde hızlanması ya da belirgin seviyede yavaşlaması durumudur Özellikle kadınlar daha çok hormonal sebeplere bağlı olarak ritim bozukluğu sorunu ile karşı karşıyadır Ritim bozukluğu çocukluktan itibaren var olan altyapıyı tetikleyen; aşırı stres yoğun efor korku ve gerilim gibi nedenlerle ortaya çıkabildiği gibi genç kızlık döneminde ilk adet ile birlikte bunu takip eden regl dönemlerinde ve hamilelikte de ortaya çıkabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com