Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
farklılıkları, psikiyatrist, psikolog, psikoterapist

Psikiyatrist, Psikoterapist, Psikolog Farklılıkları

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Psikiyatrist, tıp doktorudur Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra 4-5 yıl süre ile psikiyatri ihtisası yapar ve uzman doktor olur Lise ve öncesi eğitim hariç psikiyatrist olmak için en az 10 yıllık bir eğitim gereklidir

Bir psikiyatrist eğer eğitim almış ise psikoterapi de yapabilir

Ek Bilgi: Psikiyatrist aynı zamanda bir tıp doktoru olduğu için gerekli görürse psikiyatrik hastalıkların tedavisinde ilaç tedavisini düzenleyebilir Psikiyatrik hastalıklara neden olabilecek ya da ayırıcı tanı ve tedavide dikkate alınması gereken tıbbi hastalıklar konusunda da bilgi sahibidir Bu nedenle psikiyatrist geniş bir alanda değerlendirme yapabilecek şekilde eğitim almıştır

Psikoterapist

Psikoterapistler bireylerle, gruplarla, çiftlerle ya da ailelerle onların ruhsal sıkıntılarına çözüm getirmeleri için işbirliği içinde çalışan kişilerdir Bu kişiler ülkemizde klinik psikolog ya da psikiyatrist olup psikoterapi eğitimi ve süpervizyonlarını alırlar, bu eğitimlerine de meslek hayatları boyunca devam ederler

Klinik Psikolog

Düşünce, duygu ve davranışları inceleyen bilime psikoloji, bu bilimin eğitimini almış ve meslek olarak uygulayan kişiye psikolog denir Psikologlar, üniversitelerin Fen-Edebiyat fakültelerine bağlı ‘Psikoloji’ bölümünden mezun olurlar Bazı psikologlar, yüksek lisans veya doktora eğitimini de tamamlayarak ‘klinik psikoloji, ‘sosyal psikoloji’, ‘gelişim psikolojisi’ gibi alanlarda uzmanlaşmıştır Örneğin klinik psikolog olarak çalışabilmek için üniversiteden sonra iki yıllık yüksek lisans eğitimini tamamlamak ve en az bir yıl yetkinliği kanıtlanmış bir psikologdan süpervizyon almak gerekmektedir Klinik psikologlar, gerekli psikolojik ölçmeleri (testleri) yapar, yöntem ve teknikleri kullanır, bunların sonuçlarını değerlendirir, bireylere kendi alanı ile ilgili olan psikolojik yardımları verir ve gerekli terapi çalışmalarını yürütür Ruhsal hastalığı olan kişiler ilaçlı tedavilerini bir uzmanla yürütüyor bile olsalar gerek hastalıklarıyla mücadelede gerekse de hastalığın yarattığı sosyal, işe ait ve ailesel sorunlarla başa çıkmakta terapiden yardım alabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com