![]() |
Mutlu Bir Genç İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutlu Bir Genç İçinMutlu Bir Genç İçin Özel yaşamına saygı gösterin Uygun davranışlarını takdir edin Asla tenkit etmeyin Arkadaşlarını tanıyın Yorum yapmadan dinleyin Size açılmasını bekleyin Olumlu taraflarını destekleyin Yaşantısını paylaşın Sürekli olarak derslerini sormayın Öfkeli olduğu zaman alttan alın Duygularınızı sık sık dile getirin Konuşmak yerine dinlemeyi tercih edin Hayallerine saygı gösterin Sen yapamazsın demeyin Asla küçümsemeyin Tehditlerini ciddiye alın Arkadaşlığını kazanmaya çalışın Geleceği hakkında yüreklendirin Söze ben senin yaşındayken diye başlamayın Sorunlarınızı kendisiyle paylaşın Yanlız kalmak istediği zaman yanlız bırakın Parasız bırakmayın Hoşgörülü olun Çok fazla müdahale etmeyin İzin isteklerini hepten reddetmeyin Konuşmak istemediğinde üstüne gitmeyin Utandırmayın Başkalarına kötülemeyin Olumlu yanlarını herkesle paylaşın Fikirlerine değer verin Sizi eleştirmesine karşı gelmeyin Sık sık ona olan sevginizi paylaşın Hayallerinizi onunla paylaşın Fikirlerine değer verin Sorumluluk almasına yardımcı olun Kendisine güven duymasını destekleyin Aksi ispatlansa bile ona güvenin Yaşamda başarıya ulaşmış insanları anlatın Kendi hayatınızla ona örnek olun Ben yaptım sen yapma demeyin Kişiliğine saygı gösterin Spora yönlendirin Sonradan pişman olacağınız sözler söylemeyin Yaptıklarınızı başına kalkmayın Onun büyüdüğünü kabul edin Deneyimlerinizi onunla paylaşın Cinsel gelişim konusunda bilgilendirin Mutsuz zamanlarında yanında olun |
![]() |
![]() |
|