![]() |
Psikoljiyi Güçlendiren Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Psikoljiyi Güçlendiren HikayelerPsikoljiyi Güçlendiren Hikayeler Herkes Bardağını Bıraksın erkes Bardağını Bıraksın ![]() ![]() ![]() Kaynak : yorumla ![]() Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu : "Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?" ´50gm!´ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem" dedi profösör "ama benim sorum şu ki : "Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?" ´Hiçbir şey´ … ![]() ![]() ![]() "Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?" diye sordu profesör bu kez… "Kolunuz ağrımaya başlardı efendim" diye öğrencilerden biri yanıtladı "Haklısın peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?" "Kolunuz iyice ağrır kas spazmı batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!"… ![]() ![]() "Çok iyi ![]() diye sordu profesör ![]() "Hayır… ![]() Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?" Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar ![]() "Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?"diye tekrar profesör sordu ![]() "Bardağı bırakın düşsün!" diye öğrencilerden biri yanıt verdi ![]() "Kesinlikle!" dedi profesör ![]() "Hayatın problemleri de böyle bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha uzun düşünün ![]() ![]() Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi) ![]() |
![]() |
![]() |
|