Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lider, toplum

Toplum ve Lider

Eski 10-04-2009   #1
KRDNZ
Icon1361

Toplum ve Lider

Sizce bir toplumu, devleti ileri götüren Fatih Sultan Mehmet, Hitler, Atatürk, Bismarc, Atilla, Cengiz Han, Napolyon gibi liderler midir yoksa halkın kendisi midir? Liderleri halk mı ister ve belirler?

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Toplum ve Lider

Eski 10-04-2009   #2
Aragorn561

hitler sadece kötülük yapmıştır ve kendisini ileri diye geriye götürmüştür diyorum, Fatih Sultan Mehmet devirleri yıkıp geçmiştir bence o ileri götürdü,Bismarc'ı tanımıyorum,Atillaya çok laf edemem,Cengiz Han'a tipim,Napolyon zaten boydan kaybediyo,halk hep önemli rol oynadı diyemem fakat oynadımı adam gibi oynadı derim

Eski 10-04-2009   #3
Atlıkarınca

Halk lider ister mi emin değilim ancak bir lidere ihtiyaç duydukları kesin işin aslı lideri halk da belirlemez, lider olunur yani doğuştan liderdir o belli eder bir şekilde kendisini ve ortaya çıkar
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-10-2009   #4
JOKER

bir kişinin lider olabilmesi için bir çok vasıfa sahip olması gerek kaldıki liderden liderede fark vardır bir sınıfı bir aileyi bir grubu yönetmekle bir ülkeyi ülkeleri dünyayı yönetmek aynı değildir tabiki her toplumun bir lidere ihtiyacı vardır çünkü kendini ifade edecek birine savunacak savaşacak birine herkes ihtiyaç duyar yeri geldiğinde saydığın isimlerin hepsi birer lider ve tarihe adını yazdırmış isimler ama görüldüğü gibi liderden lidere ve liderin içinde bulunduğu şartlara göre tarihe geçiş şeklide değişiyor

güzel paylaşım saol

Why so serious?

JOKER
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com