İstim Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstim Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 600 gr Kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 Çorba Kaşığı Karabiber 1/2 adet Limon 200 gr Arpacık soğanı 200 gr Patlıcan 50 gr Dolmalık biber 1/2 bardak Zeytinyağı 200 gr Domates 30 gr margarin 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber[*]1/2 demet MaydanozTarifin HazırlanışıÖn hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın Limonun kalan kısmını ince dilimleyin Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın Patlıcanları hareli soyun Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın İri parçalar halinde doğrayın Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın![]() Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin Bir kaşıkla iyice karıştırın Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun Tencereyi bir kenara kaldırın Zeytinyağını bir tavada kızdırın Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın![]() Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin ![]() Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin Yağ erir erimez, kabı ateşten alın Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün Suyunu ilave edin![]() Tencerenin kapağını sıkıca örtün Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın Tencereyi ağır ateşe oturtun Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin [*]Tencereyi ateşten alın Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin![]() |
|
İstim Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstim Kebabı Kebab TarifiMANTAR SALAM SOSİSLİ BÖBREK ŞİŞLERİ Malzemeler 4 adet sosis 16 adet küçük boy mantar 4 dilim salam 4 adet koyun böbreği 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 4 adet büyük boy domates ÇABUK DOMATES SOSU 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 3 adet orta boy domates Çeyrek su bardağı barbekü sosu MANTARLI BÖBREK ŞİŞLERİ TARİFİ Sosisleri büyük bir tavaya koyun ve üzerini soğuk su ile örtün Sosisleri kısık ateşte ısıtın ve kaynama noktasına gelince altını kapatıp soğumaya bırakın Suyunu süzün ve her bir sosisi 6 parçaya bölün Mantarları yıkayın Salamları ise küçük parçalara ayırın Böbreklerin enine bölüp göbek kısımlarını çıkarın ve her parçayı ikiye bölün Sırasıyla birer birer sosisleri, salamları, böbrekleri ve mantarları kebap şişlerine dizin Hazırladığınız şişleri hafifçe yağlanmış barbekü tavasına yerleştirin ve üzerlerine erimiş tereyağını fırçayla sürün Ara sıra çevirerek 15 dakika pişirin, ikiye böldüğünüz domatesleri kesik kısımları alta gelecek şekilde sıcak ızgaranın üzerine koyun ve 5 dakika pişirin Şişleri pişmiş domatesler ve çabuk domates sosuyla birlikte servis edin![]() Çabuk domates sosunun yapılışı Sıvı yağı küçük bir tavada ısıtın Doğradığınız soğanları orta hararetteki ateşte 5 dakika iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve soyulup doğranmış domatesleri ve barbekü sosunu ilave edin Ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin Yanında sebze garnitürleri veya pilav ile servis edin![]() |
|
|
|