Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendili, kebab, kebabı, patlıcan, tarifi

Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt[*]Yeteri kadar tuzTarifin HazırlanışıKemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın
Beşamel sos hazırlayın İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın[*]Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla

Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi




KUZU ŞİŞ KEBAP Malzemeler

500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti

2 adet orta boy domates

2 adet orta boy soğan

2 adet orta boy dolmalık biber

MARİNE ETMEK İÇİN

Sıvı yağ

Yarım çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

KUZU ŞİŞ KEBAP TARİFİ

Domates, soğan ve biberleri şişlere uygun ebatlarda kesip hazırlayın (Eğer arzu ederseniz aralanna sebze koyabilirsiniz) Bir kaba sıvı yağ, pul biber ve karabiber koyup etleri bu terbiyede bekletin Hazırladığınız malzemeleri sırası ile (kuzu eti, domates, soğan, biber şeklinde) takın Barbeküyü önceden ısıtıp sadece bir defa çevirerek pişirin Ateşi en son gören tarafı üste gelecek şekilde tabağınıza koyun üzerine tuz ve biberi ilave ederek erimiş tereyağı ile fırçalayın

Püf noktası Eğer kuzu yerine dana düşünülüyorsa, sosuna biraz yoğurt koyup en az 8 saat sosta bekletmek gerekir Etleri şişe takarken soğanın ete değmemesine özen gösterin Soğan, etin rengini çabuk değiştirdiğinden biberin ortasına takmanızı öneriyoruz

Ahçının notuArzu ederseniz kekik koyabilirsiniz, fakat kekik terbiyede fazla bekleyemeyeceği için yerken üzerine atılırsa daha iyi olur Kuzu butların yağlarını temizleyerek kaba parçalanndan kuşbaşı etler yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.