Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış) 2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş) 2 Adet Soğan 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Yarım kilo bıçak kıyması 2 Adet Rende Domates ve Salça Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ Beşamel sos için : 1 Yemek Kaşığı Un 1 Çay Bardağı Süt[*]Yeteri kadar tuzTarifin HazırlanışıKemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın![]() Beşamel sos hazırlayın İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın [*]Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun![]() |
|
Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Patlıcan Kebabı Kebab TarifiKUZU ŞİŞ KEBAP Malzemeler 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti 2 adet orta boy domates 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy dolmalık biber MARİNE ETMEK İÇİN Sıvı yağ Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber KUZU ŞİŞ KEBAP TARİFİ Domates, soğan ve biberleri şişlere uygun ebatlarda kesip hazırlayın (Eğer arzu ederseniz aralanna sebze koyabilirsiniz) Bir kaba sıvı yağ, pul biber ve karabiber koyup etleri bu terbiyede bekletin Hazırladığınız malzemeleri sırası ile (kuzu eti, domates, soğan, biber şeklinde) takın Barbeküyü önceden ısıtıp sadece bir defa çevirerek pişirin Ateşi en son gören tarafı üste gelecek şekilde tabağınıza koyun üzerine tuz ve biberi ilave ederek erimiş tereyağı ile fırçalayın![]() Püf noktası Eğer kuzu yerine dana düşünülüyorsa, sosuna biraz yoğurt koyup en az 8 saat sosta bekletmek gerekir Etleri şişe takarken soğanın ete değmemesine özen gösterin Soğan, etin rengini çabuk değiştirdiğinden biberin ortasına takmanızı öneriyoruz![]() Ahçının notuArzu ederseniz kekik koyabilirsiniz, fakat kekik terbiyede fazla bekleyemeyeceği için yerken üzerine atılırsa daha iyi olur Kuzu butların yağlarını temizleyerek kaba parçalanndan kuşbaşı etler yapın![]() |
|
|
|