Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çardak, kebab, kebabı, tarifi

Çardak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar[*]Ketçap ya da SalçaTarifin HazırlanışıÖncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin
Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın Un topakları kalmamasına dikkat edin Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır
Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin[*]Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla

Çardak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çardak Kebabı Kebab Tarifi




ÇOBAN KAVURMA Malzemeler

Yarım kilo kuzu kuşbaşı et

2 çorba kaşığı tereyağı

( yada 1 çay bardağı zeytinyağ )

10 adet mantar

4 diş sarımsak

ÇOBAN KAVURMA TARİFİ

Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ya da tercihinize göre 1 çay bardağı sıvıyağ koyun ve ısıtın (etinizin yağlılık oranına göre bu miktarı değiştirebilirsiniz) Yarım kilo kuzu kuşbaşını ısınan yağın üzerine atın 10 adet mantarı ikiye bölün Bu sırada tencereyi karıştırmayı ihmal etmeyin Mantarları tencereye ilave edin ve yaklaşık 2-3 dakika daha mantarlarla birlikte kavurun Yağda, etler kendi suyu ile kavrulurken 4 diş sarımsağı küçük küçük kesin Sarımsakları etlere ekleyin Etler suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 7-8 dakika) orta ateşte sarımsaklarla birlikte kavurun Bu arada etleri sürekli karıştırın Suyunu tamamen çeken ve kavrulan etlerin içine 10 adet arpacık soğan atın 3 adet sivri biberi kalın dilimler şeklinde kesin ve tencereye ilave edin, kavurma işleminize biberler ölene kadar devam edin Etlerin yumuşadığını gördüğünüzde, dilediğiniz kadar tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biberi (dilerseniz) tencereye ekleyin 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin Birkaç kez daha karıştırdıktan sonra domateslerin suyunu bıraktığını göreceksiniz Tencerenin kapağını kapatarak hepsini birlikte 4-5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın Yemeğiniz piştiğinde içine bir tutam taze kekik ve dilediğiniz miktarda tuzu ilave ederek servis yapabilirsiniz

Püf Noktası Kuzunun yarım yağlı ve sinirsiz olmasına özen gösterin Kavrulurken etlerin yumuşak olmasını sağlamak için etin kendi suyunda, suyunu tamamen çekene kadar kavurmaya dikkat edin Çoban kavurmanın aslı hiç sebze koymadan sadece et, mantar ve kekik ile yapılır Ama genel uygulamada soğan, sivri biber ve domates konmaktadır Dilerseniz servis tabağını maydanoz ve kekik yaprakları ile süsleyebilirsiniz Yanında garnitür ile servis yapabilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.