|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ait, bilgiler, kebabı, kişilik, pastırmalı, tarak, tarife |
![]() |
Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait BilgilerPastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler MALZEMELER 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş 150 ml tavuk suyu Tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz 1 diş sarımsak, iyice doğranmış 10 ince dilim çemensiz pastırma 40 gr tereyağı, eritilmiş 4 limon parçası, süslemek için HAZIRLANIŞI Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin ![]() ![]() Orta ateşte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın ![]() ![]() Izgarayı yüksek ateşte ısıtın ![]() Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin ![]() Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün ![]() ![]() Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın ![]() ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz ![]() ![]() SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|