Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, buğdaylı, kebap, pratik, püreli, tarifi

Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi




Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi

Malzemeler :

* 300 Gr Kuzu Eti
1 Su B Haşlanmış Nohut
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K Domates Salçası
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su

* Püresi İçin:
1 Kase Haşlanmış Bezelye
1 Su B Haşlanmış Buğday
1 Çay B Süt
1 Çorba K Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağı dökün ve doğranmış kuzu etini kavurun Soğanları ve sarımsakları doğrayın Kavurduğunuz etin üzerine soğanı, sarımsağı,defne yapraklarını ve tane karabiberi koyup karıştırın Salçayı da ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın

Püreyi hazırlarken; tereyağını, sütü ve bezelyeyi doğrayıcıdan geçirin Küçük bir tencereye alın Üzerine buğdayı ve tuzu ilave edip karıştırın Biraz ocağa koyun

Pişen kuzu etini kapatmadan evvel haşlanmış nohutu ekleyin Bir süre daha piştikten sonra altını kapatın Çukur servis tabağının kenarlarına sosu dökün Boş kalan orta kısma da kuzu etlerini alın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.