Piliç Kebabı Tarife Ait Bilgiler |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Kebabı Tarife Ait BilgilerPiliç Kebabı Tarife ait bilgiler MALZEMELER 800 gr Piliç (göğüs kısmı) 40 gr margarin 100 gr Soğan 1 iri diş Sarmısak 200 gr Domates 50 gr Dolmalık biber 100 gr Mantar 4 corba kaşığı Krema 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 2 bardak Su 1/2 adet Limon HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın Biberi şerit biçiminde kesin Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin Saplarının uçlarını kesip, atın Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın Süzdürüp, bir kenara alın Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin Ateşi açın Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin Tuzunu ve biberini serpinDomatesi serpiştirin Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Kremasını ilave edin Ardından suyunu verin Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın |
|