![]() |
Kolay Çoban Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Çoban Kebabı TarifiKolay Çoban Kebabı Tarifi Malzemeler 900 gr koyun eti 3 Çorbaa kaşığı margarin 250 Gr küçüklerinden soğan 2 Adet orta boy domates 4 Adet patates(büyüklerinden) 10 Diş sarmısak 1 Demet dereotu 2 Su bardağı su Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır ![]() Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür ![]() Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır ![]() Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır ![]() Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır ![]() Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir ![]() Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir ![]() Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır ![]() Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|