Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çoban, kebabı, kolay, tarifi

Kolay Çoban Kebabı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Çoban Kebabı Tarifi




Kolay Çoban Kebabı Tarifi

Malzemeler

900 gr koyun eti

3 Çorbaa kaşığı margarin

250 Gr küçüklerinden soğan

2 Adet orta boy domates

4 Adet patates(büyüklerinden)

10 Diş sarmısak

1 Demet dereotu

2 Su bardağı su

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır

Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür

Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır

Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır

Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır

Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir

Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir

Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır

Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.