Simit Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Simit Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait BilgilerSimit Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler MALZEMELER 400 gr Orta Yağlı Kıyma200 gr Köftelik Bulgur3 Diş Sarmısak 1/2 Çay Kaşığı Pulbiber 1 Tatlı Kaşığı Nane 1 Baş Kuru Soğan 1/2 Çay Kaşığı Karabiber 30 gr Çam FıstığıTuz HAZIRLANIŞI Bulguru ayıklayıp, yıkayın Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın![]() Sarmısakları iyice dövün Soğanları rendeleyin, suyunu süzün Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın![]() En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin![]() |
|
|
|