Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebab, kebabı, tarifi, yörük

Yörük Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4 Kişilik
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte[*]1 buçuk su bardağı kasar peyniriTarifin HazırlanışıDomates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin
2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın
Tuzunu ilave edin
Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün
Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün
Erişteleri fırın tepsisine yayın [*]Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Yörük Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Kebabı Kebab Tarifi




TARHUN OTU SOSLU BONFİLE Malzemeler

4 adet dövülmüş bonfile

20 adet mantar

Yarım çay kaşığı zeytinyağı

8 adet kiraz veya küçük domates

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tarhana otu

1 çay kaşığı mısır nişastası

8-12 adet arpacık soğanı

Yarım çay bardağı üzüm sirkesi

SOSLU BONFİLE TARİFİ

Kızdırılmış bir tavada önce soğanlan sıvı yağda öldürün, mantarlan ilave ederek renk alana kadar tahta bir kaşıkla kanşorarak sote edin Son 1-2 dakika kiraz domatesleri, kabuklarını soymadan tavaya atın Sote ettiğiniz sebzeleri sıcak bir kapta bekletin Yağını süzmeden aynı tavayı kullanarak et suyunu, sirkeyi ve tarhun otunu su 1/3 oranına düşünceye kadar kaynatın Üste biriken yağı kaşıkla yüzeyden alarak atın Bonfileleri sıvı yağ ile yağlayarak ateşin üzerine koyun, sadece bir defa çevirerek pişirin Tuzlayıp, biberleyip, erimiş tereyağı ile fırçalayın Bir çay kaşığı mısır nişastasını sosa yedirerek kalınlaştırın Bonfileleri, sote sebzeleri ve sosu aynı tabakta buluşturun, taze tarhun yapraklarıyla veya sap maydanoz ile dekore ederek servis edin

Şifalı Bitkiler bölümümüzde de bulabileceğiniz Tarhun Otu ülkemizde Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa da yetişir, aktar ve baharatçılarda kurutulmuş olarak satılır Özellikle salatalarda, omlet, piliç, soğuk etler ve hardallarda kullandır Güzel bir kokusu vardır ve lezzet veren şifalı bir bitkidir Hazımsızlığı giderir Mide hastalıklarında faydalıdır Mide ve bağırsak gazlarını giderir Bağırsak solucanlarını düşürür Kadınlarda adet döneminin ağrısız olmasını sağlar


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.