Çökertme Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökertme Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 400 gr Dana Kontrfile 8 Orta Boy Patates Kızartmak İçin Sıvı Yağ 2 Çay KaşığıKarabiber 2 Çay Kaşığı Kimyon 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 400 gr Süzme Yoğurt 6 Diş Sarmisak 100 gr Tereyağı[*]TuzTarifin HazırlanışıSarmısakları dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın Geniş bir servis tabağına yayın Üzerine süzme yoğurdu dökün Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin Etleri kömür ızgarasında pişirin Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin[*]Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın |
Çökertme Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çökertme Kebab TarifiTANE BİBERLİ BİFTEK Malzemeler: 4 adet biftek Tane biber Sıvı yağ Muhtelif sebzeler BİFTEK TARİFİ: Bir parmak kalınlığında kesilmiş biftekleri, eğer arzu ederseniz pirzola demiri ile inceltin Üzerlerine tane biber kırarak serpiştirin (Tane biberleri bir havanda hazırlayabilirsiniz) Biberlerin, bıçağın yanıyla etin üzerine yapışmasını sağlayınEtleri bir fırça ile yağlayın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın Önceden barbeküyü kızdırıp fırça ile yağ sürün, bir defa çevirerek pişirin Biftekleri, en son pişen tarafı tabağınızda üste gelecek şekilde koyun Yanında ızgara sebzeler ile servis edin Not Aktarlarda bulabileceğiniz tane biberler dört renktir Bunlardan yeşil tanenin tam olgunlaşmadan kurutulmuş, siyah olgunlaşmamış, beyaz kabuğu çıkartılmış olanıdır |
|