Tavuklu Kebap Tarife Ait Bilgiler |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kebap Tarife Ait BilgilerTavuklu kebap Tarife ait bilgiler MALZEMELER (Yemek altı kişi içindir) 2 adet kemiksiz gögüs eti kuşbaşı doğranmış 5 adet iri boy patlıcan 3 adet patates kuşbaşı doğranmış 3 adet domates kuşbaşı doğranmış Tuz Karabiber Bir kaşık margarin Sıvı yağ Kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrayın Biraz tuz serperek kısa bir süre bekletin Daha sonra yıkayın ve sıvı yağda kızartın Kuşbaşı patatesleri de kızartın Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavurun Ardından doğranmış domatesleri de kavurun tuz ve biber ekleyin Patates, tavuk ve domatesi karıştırın patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirin içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatın ve tepsiye kaseyi ters çevirin Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun Tepsiye az salçalı su ilave ederek kaşarlar kızarana kadar pişirin |
|