Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, biryan, kebabı, usulü, yapılır

Adana Usulü Biryan Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Biryan Kebabı Nasıl Yapılır




Adana usulü biryan kebabı nasıl yapılır

Biryan Kebabı

Malzemeler: l adet kuzu, yeterince tuz, karabiber ve toz biber

Hazırlanışı: Yüzülmüş kuzu (tuz, karabiber ve toz biber sürdükten sonra) tüm olarak fırına sürülür Kuzu fırında kızardıktan sonra etlerinin dökülmesi için bir yere asılır ve sallandırılır Dökülen etler tabaklara koyularak servis yapılır

Cığırtlak Kebabı (Cartlak Kebabı)

Malzemeler: 750 gr kuzu ciğeri, böbreği, dalağı, 1/4 kg gömlek yağı, yeterince tuz, karabiber, toz biber

Hazırlanışı: Kuzu ciğeri, dalağı ve böbreği küp şeklinde doğranır Gömlek yağı zar şeklinde kesilir Tuz ve baharatlarla karıştırılarak şişlere dizilir Şişler kömür ızgarasının üzerine konur ve kızarmcaya kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.