Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikayesi, oluştu, yemeği, yemeğinin, şibit

Şibit Yemeği Nasıl Oluştu Şibit Yemeğinin Hikayesi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şibit Yemeği Nasıl Oluştu Şibit Yemeğinin Hikayesi

Şibit yemeği nasıl oluştu Şibit yemeğinin hikayesi

Bizim köyde el kadar, incecik ve işi boş hamur parçalarına şibit derlerdi

Bizim köyde el kadar, incecik ve işi boş hamur parçalarına şibit derlerdi Kızgın sacın veya sobanın üzerinde iki çevrildiğinde pişer ve sıcak sıcak yerdik Pek çok çocuk gibi ben de şibiti severdim Bilhassa kendi ellerimizle pişirip yediğimiz şibitleri Bu şibit pişirme zevkimizi genellikle annemin börek, mantı gibi hamur işlerindeki artan hamur parçalarından yapardık

Henüz Matematik Dersiyle başımın belaya girmediği yıllardı Meraklıydım bu sayısal dersi öğrenmeye ve hatta severdim bazı konuları Özellikle geometriye ilişkin konular daha bir ilgimi çekerdi…

Annem, bir pazı hamuru daha oklavasının altına koyduğu anda gözlerimi dikerdim Beyin hücrelerim hemen hesap yapmaya başlardı Açacağı mantı hamuru, birazdan 30 cm yarı çapında bir daire haline gelecek Bu dairenin içinden 2x2 cm boyutlarında kareler çıkacak

Pi x r2 = X/4

Dairenin kenarlarından 2x2 boyutuna erişemeyen nice “paralel kenar”, “yamuk” ve “üçgen” çıkacak Bunların toplamından iki tane şibitlik çıkar mı? Akşama misafir gelecek Hamur da epey var Buradan daha 5-6 pazı çıkar Bu arada sobanın ateşi de epey güçlü Şibitim şap diye yapışıp yanabilir Şu maşayı kullansam nasıl olur? Maşamız da oldukça eski ve uçları iyice birbirinden uzaklaşmış Dar açılı bir üçgen ama uçları çok açık Boydan boya 10’ar santim uzunluğunda 3 şibit koyabilirim üzerine En dipteki şibit dikdörtgen olabilir ama diğer ikisini kare biçiminde yapmalıyım

Şibitin üzerine tereyağı güzel oluyor Ama yere paralel, düz tutmak lazım şibiti; yoksa akıp yere damlar yağ On derecelik bir eğim bile, tereyağı topağının sıcak şibit üzerinde kayıp gitmesine sebep olabilir O kadar dikkat ettim ama ellerim yine de yağlandı Gidip sabunla yıkamalıyım ellerimi Elimin yağını sabun çıkartıyor Sabun da zeytinyağından yapılıyormuş Ne tuhaf?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com