Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adabı, meyveler, sofra, yenir

Sofra Adabı Meyveler Nasıl Yenir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofra Adabı Meyveler Nasıl Yenir




Sofra adabı / Meyveler nasıl yenir?

ELMA VE ARMUT

Elma ya da armut elle tabağa alınır Eğer spiral şekilde kabuk soyma beceriniz varsa hemen meyvenizi soymaya başlayın Ancak bu size zor geliyorsa, meyveyi tatlı tabağınıza koyun, ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve küçük dilimler halinde doğrayın Çatal ve meyve bıçağıyla yiyebilirsiniz Eğer yemek ortamı samimiyse küçük dilimleri elinizle yiyebilirsiniz

MUZ

Kabuğunu soyun ve meyveyi bıçakla küçük parçalara ayırarak yiyin Samimi ortamlarda ise muzu elinizle yiyebilirsiniz

BÖĞÜRTLEN VE KİRAZ

Böğürtlen krema ile servis edilsin ya da edilmesin genellikle kaşıkla yenilir

Kiraz ise elle yenilir Çekirdekleri kibarca avucunuza çıkarın ve tatlı tabağınızın kenarına koyun

İNCİR

Çerez olarak servis edilen incir kabuğuyla beraber çatal ve bıçakla yenilir Meyvenin sapını keserek yemeniz daha iyi olur Tatlı olarak ise dilimlere ayrılmış ve portakal suyu ya da krema ile servis edilirse çatal ve kaşıkla yenilir Sade servis edilirse ikiye bölünür ve çatal ve bıçakla yenilir

GREYFURT, PORTAKAL VE MANDALİNA

İkiye bölünmüş greyfurt çay kaşığı ile ya da sivri greyfurt kaşığı ile yenilir Samimi yemeklerde ise meyvenin suyunu dikkatlice kaşığa sıkabilirsiniz

Portakalı iki şekilde soyabilirsiniz; her iki yöntem için de keskin bıçak kullanın Birinci yöntem: spiral şeklinde kabuğun soyulması İkinci yöntem: portakalın alt ve üst kısımlarını dilimleyin ve kabuğunu dikey şeritler halinde kesin Meyvenin kabuğu soyulduktan sonra dilimlere ayırın Küçük dilimleri elinizle yiyebilirsiniz Ancak büyük dilimler için tatlı bıçağı ve çatalı kullanın Önceden kesilmiş olarak servis edilirse greyfurt gibi yenilebilir

Mandalina kabuğu elle soyulur ve parça parça yenilir Meyve üzerindeki beyaz katman kalın ise soyulabilir

ÜZÜM

Çekirdeksiz üzümler için sorun yok; tek tek yiyebilirsiniz Eğer üzümler çekirdekli ise tek tek yiyin ve çekirdekleri kibarca kapalı tuttuğunuz avucunuza çıkarın

Üzümün kabuğunu çıkarmak kolaydır Üzümü sapından tutun ve üzüm tanesini başparmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkın Üzüm içi ağzınızın içine fırlayacaktır Elinizde kalan kabuğu tabağınıza koyabilirsiniz

KAVUN

Kavun kaşıkla yenilir Dilim olarak servis edilen kavun ise çatalla yenilir Kavun topları şuruplu ya da şurupsuz servis edilirse tatlı kaşığı kullanın

ŞEFTALİ VE ERİK

Şeftaki ve erik önce ikiye, sonra da çeyrek dilimlere ayrılarak çekirdekleri çıkarılır Kabuğu da soyulabilir ama makbul olan kabuğu ile birlikte küçük dilimlere ayrılması ve tatlı bıçak ve çatalıyla yenmesidir

HURMA

Hurmayı ikiye bölün ve içini kaşıkla çıkarın

ANANAS

Taze ananas dilimlerini çatal ve bıçakla kolaylıkla yiyebilirsiniz

NAR

Nar genellikle ikiye bölünmüş olarak servis edilir Kaşıkla dikkatli bir şekilde birkaç tane alın ve yiyin Bunu yaparken narı işaret parmağınız ve başparmağınız arasında sıkıca tutun

ÇİLEK

Büyük çilekleri sapından tutarak pudra şekerine ve iki lokma halinde yiyin Eğer çilek krema ile servis edilirse kaşığınızı kullanın

KARPUZ

Karpuz dilimleri genellikle çatal ve bıçakla yenilir Ağzınıza gelen çekirdekleri kapalı elinizle kibarca alıp tabağınıza koyun

Kaynak: Mutfak Rehberi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.