![]() |
Sofra Adabı Meyveler Nasıl Yenir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofra Adabı Meyveler Nasıl YenirSofra adabı / Meyveler nasıl yenir? ELMA VE ARMUT Elma ya da armut elle tabağa alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUZ Kabuğunu soyun ve meyveyi bıçakla küçük parçalara ayırarak yiyin ![]() ![]() BÖĞÜRTLEN VE KİRAZ Böğürtlen krema ile servis edilsin ya da edilmesin genellikle kaşıkla yenilir ![]() Kiraz ise elle yenilir ![]() ![]() İNCİR Çerez olarak servis edilen incir kabuğuyla beraber çatal ve bıçakla yenilir ![]() ![]() ![]() ![]() GREYFURT, PORTAKAL VE MANDALİNA İkiye bölünmüş greyfurt çay kaşığı ile ya da sivri greyfurt kaşığı ile yenilir ![]() ![]() Portakalı iki şekilde soyabilirsiniz; her iki yöntem için de keskin bıçak kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mandalina kabuğu elle soyulur ve parça parça yenilir ![]() ![]() ÜZÜM Çekirdeksiz üzümler için sorun yok; tek tek yiyebilirsiniz ![]() ![]() Üzümün kabuğunu çıkarmak kolaydır ![]() ![]() ![]() ![]() KAVUN Kavun kaşıkla yenilir ![]() ![]() ![]() ŞEFTALİ VE ERİK Şeftaki ve erik önce ikiye, sonra da çeyrek dilimlere ayrılarak çekirdekleri çıkarılır ![]() ![]() HURMA Hurmayı ikiye bölün ve içini kaşıkla çıkarın ![]() ANANAS Taze ananas dilimlerini çatal ve bıçakla kolaylıkla yiyebilirsiniz ![]() NAR Nar genellikle ikiye bölünmüş olarak servis edilir ![]() ![]() ![]() ÇİLEK Büyük çilekleri sapından tutarak pudra şekerine ve iki lokma halinde yiyin ![]() ![]() KARPUZ Karpuz dilimleri genellikle çatal ve bıçakla yenilir ![]() ![]() Kaynak: Mutfak Rehberi |
![]() |
![]() |
|