Oktay Ustanın Mutfak Tavsiyeleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Ustanın Mutfak TavsiyeleriOktay Usta'nın mutfak tavsiyeleri: (Konu uzun biraz sahura yakın olmayan ramazansız günde devam etcem ) Buzdolabına, ıslak sebze meyve koymayın Meyve ve sebzeleri buzdolabına naylon torbalarda veya saklama kaplarında koyun Açıkta kalan yiyecekler diriliğini kaybeder ve dolap içinde koku oluşturur Eğer yıkayarak koyacaksanız, mutlaka kurulayın Saklama kabının zeminine biriken su, yiyecekleri çürütür Mutfaklarda en çok israf olan yiyeceklerden biri de maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşilliklerdir Bunları alırken küçük demetleri tercih edin Mutlaka buzdolabında saklayın Islak bir yeşilliği naylon torba ile buzdolabına koyarsanız birkaç gün içinde yarısı yenmez hale gelir Bunun yerine, yeşillikleri kâğıt havluya sararak naylon torbanın içinde buzdolabına koyun Bu şekilde birkaç gün daha taze kalabilir Her türlü yiyeceği saklamak için vakumlu saklama kaplarından da yararlanılabilir Bunlar hava akımını durdurduğu için yiyeceğin taze kalma süresini uzatır |
|