Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, ile, ilgili, mutfak, pratik

Mutfak İle İlgili Pratik Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak İle İlgili Pratik Bilgiler




Mutfak ile ilgili Pratik Bilgiler

Yemek TuzluysaFazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin

Sutunuz Kaymak TutarsaSut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz

Sutun Tasmasini OnlemekSutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz

Sogan Sarimsak Kokusu Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun

Kek Kalibi Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz

Etleri YumusatmakLimon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser

Yumurta Kirarken Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin

Tasan YemeklerYemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir

Firinda pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir

Garnitürolarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli

Patateskizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdir

Karnabahar, lahana, sogangibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir

Yesil Renkli Sebzelerinrengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir

Makarnaninhaslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc vbsebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz

Pilav suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin

Bayatlamis ekmeklerinizi dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin

Yumurta haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir

Yemek kokularindan kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz

Pastalarin üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin

Kek yaparken karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin

Domatesleriniz tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin

Sogani akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar

Sarimsagin kabuklarini daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin

Yogurdun suyu birkac gün icinde kendiliginden ayrilirIcindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz

Patatesleri kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Daha az yag cekerler

Sebze pisirirken yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir Yemeginiz daha lezzetli olacaktir

Sebzeler haslanarak kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir

Sogan kavururken pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz

Patatesin pisirme suyuna bir kasik sirke koyun Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur

Havuçdaima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder

Karnibahar haslarken içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz

Bütün sebzelerebiraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir Tuzu, en son anda ilave edin

Sebzelerimiz kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin Ilk tazeliklerine kavusurlar

Maydanoz ve dereotunu bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz

Sos hazirlarken un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz

Meyve salatasi yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin Enfes olacaktir

Karamel bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker

Pirinc pilavi suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin Bembeyaz olur

Kesik limonu saklamak icin üzerine tuz serpin

Zeytini bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin Nefis bir tadi olur Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz

Kati Yumurta elde etmek icin 15 dakika kaynatin Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz Suyunu da sakin dökmeyelim Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur

Omletinizi bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz

Kus üzümlerini ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser

Lahananin piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir

Catal Bicak Temizlerken catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsinizCamasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirirDaha sonra iyice durulayin

Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar



Alıntı Yaparak Cevapla

Mutfak İle İlgili Pratik Bilgiler

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak İle İlgili Pratik Bilgiler




Mutfak ile ilgili Pratik Bilgiler

Çaydanlıklarımız sık sık kireç tutar ve çayın rengini değiştirirBunu önlemek için 2 avuç kadar limon tuzunu çaydanlığın içine koyun , su doldurun üstüne Bir saat kadar bekletin Kaynatmanıza gerek yok Ovmanıza bile gerek kalmadan tüm kireçler ve artıklar temizlenecektir Çaydanlıklarınız pırıl pırıl olacaktır
aynı işlemi ütünüz kireç tutmuşşa ona da uygulayabilirsiniz

Kettle; mutfakta çok sık kullanılan araçlar arasında, ilk sırada yer alıyor kireç tutmuşşa ona da limon tuzu koyabilirsiniz diğer kimyasallar gibi kötü koku içlerine sinmeyecektir Koku yok ,ovmak yok ,
kaynatmak yok Sadece çok
iyi durulayın yeter
Son olarak çaydanlığınızın içine su doldurun 6-7 tane karanfil tohumu atın bekletin bir süre, sonra dökün suyu atın karanfilleri Bol suyla durulayın Çaydanlıklarınız mis gibi kokacaktır
Çay demlerken, çayın içine 1-2 tane karanfil tohumu atıp öyle demlemeyi deneyin çayınızıÇok farklı bir lezzet ve koku şölenidir Sinirlenizi yatıştırır ferahlık verir Benim favorim Her gece mis gibi kokan karanfilli çay içmek, en büyük ve tek lüksüm Benim gibi çay tiryakisi iseniz bir kez denemenizde yarar var


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.